Lino-print

Home / workshops / Creatief / Lino-print
Lino-print

***budget tip*** Creatieve workshop voor bijvoorbeeld een groep vriendinnen of gezellig teamuitje. Een workshop lino-print. We starten met schetsen op papier. Uiteraard zijn er voorbeelden om na te maken. Heel leuk is het natuurlijk om geheel je eigen ontwerp te maken. De ontwerpen worden overgezet op linoleum. Je gaat aan de slag met verschillende maten gutsen.

Er wordt verteld wat de mogelijkheden zijn en je krijgt tips om een mooie stempel te maken. Het ontwerp, spiegelbeeld denken, snijden, gutsen in linoleum en tenslotte inrollen en afdrukken. Alles komt aan bod. De stempel word natuurlijk meteen gebruikt en na afloop neemt iedereen zijn of haar stempel mee naar huis.

Linosnede of linoleumsnede is van oorsprong een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk Er bestaan speciale zachte linoleumsoorten voor kunstenaars

De techniek is te vergelijken met de houtsnede. Omdat het snijden in de plaat linoleum makkelijker is – het materiaal is zachter – kunnen vloeiender lijnen ontstaan, maar een linosnede is doorgaans wat grover van tekening. Daardoor is hij beter dan de houtsnede geschikt voor grotere vlakken en grote formaten. De drukvlakken zijn gladder en missen de nerf van het hout.

Tip: combineer deze workshop met diner of eeen rondvaart door de Amersfoortse grachten, een stadswandeling of een actieve step tocht.

Korte info
Workshop stempel maken
  • Gezellige creatieve workshop
  • Gutsen in linoleum
  • Afdrukken op kaart

Tijd: circa 2 uur
Aantal personen: vanaf 10 personen

1 persoon is gratis. 
Dit is van toepassing op het aantal wat 8 dagen van tevoren bekend is. Op basis daarvan ontvang je de factuur. Geldt voor workshop. Te boeken voor 1 juli 2020.
(Minimum aantal deelnemers 10 personen -> 10=9)

 

inclusief b.t.w. exclusief b.t.w.
Tot 10 deelnemers 350,00 289,26 groep
11-13 deelnemers 35,00 28,93 p.p.
14-19 deelnemers 32,50 26,86 p.p.
20-24 deelnemers 29,50 24,38 p.p.

> 24 personen op aanvraag.

Tarief inclusief:

  • Materialen
  • Professionele workshopbegeleiding
  • Fijne workshoplocatie
  • Gratis parkeren
Contactformulier

BetreftInformatieOptieReservering

Naam*

Achternaam*

Je e-mail*

Je telefoonnummer*

Organisatie*


datum voorkeur

Datum (jjjj-mm-dd)


aantal deelnemers


bijzonderheden

Velden met een * zijn verplicht

Ik ga akkoord met het verwerken van mijn gegevens. Voor meer informatie zie onze Privacyverklaring.